För en vecka sedan njöt jag av en härlig vårdag i Hjälstaviken. Idag, ungefär en vecka senare har jag kastats tillbaka i tiden till ett vinterlandskap i mina tidigare hemtrakter i västra Jämtland.

Vinter och snöfall

Mina föräldrar tipsade mig om att det finns renar ett stenkast från deras hus på ett avverkat område där det finns gott om mat. Det snöade ganska mycket så jag tog kameran och gick dit i hopp om att komma tillräckligt när för fina närbilder i snöfallet.

På grund av snöfallet och den sena eftermiddagen var ljuset inte det bästa, men jag vred upp ISO-talet till runt 2500-5000 och hoppades att det skulle vara tillräckligt för att få en kort slutartid.

Kort slutartid för att frysa flingorna i fallet.

Jag hade turen att komma renarna ganska nära, så jag passade på att ta en del bilder. Den här bilden blev lite rolig då den sträcker ut tungan.

Snö är gott (men ät inte gul snö).

En av renarna var vit och min mamma hade gett den namnet Wilma.

"Wilma"

Titta gärna på resten av bilderna nedan i galleriet.


Mina föräldrars hus ligger vid skogskanten och där har de matat rådjur i flera år. Vid matningsdags passade jag på att ta några bilder.

De är skygga om man kommer för nära.

Som en liten avslutning tog jag en bild på ett utkikstorn som jag aldrig hört talas om. Det är byggt efter andra världskriget på Edsåshöjden mitt emot mina föräldrar. Här inzoomat till 600mm och bilden är beskuren.

Utkikstornet på Edsåshöjden.

Galleri